Dragomir Andan i Naser Orić

Dragomir Andan: Naser Orić je lažov i zločinac

7748

Tokom intervjua Dragomir Andan bivši direktor Policije RS napomenuo da će Naser Orić ponovo stati pred sud za počinjene zločine nad srpskim stanovništvom u okolini Srebrenice.
Na drugu stranu Naser Orić je obični lažov koji svim silama pokušava da isprovocira srbe i prikaže sebe kao neku važnu osobu.
Upravo Naser Orić stoji i iza napada na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je došao da se pokloni poginulim u Srebrenici.

Dragomir Andan odgovorio na laži Nasera Orića

Bivši direktor Policije RS je tokom svog intervjua bio upitan kako komentariše optužbe Nasera Orića da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić želi njegovu likvidaciju.
Navodno je upravo Dragomir Andan zadužen za svu operaciju i organizaciju na terenu po pitanju likvidacije Nasera.
Dragomir Andan je rekao da su to sve gluposti Nasera Orića koji konstantno provocira srbe i skreće pažnju na sebe.
Evo skoro je izjavio i postavio neke slike da je navodno bio u Srbiji što je naravno laž.
Laž je i ono od ranije kad je u medijima pustio priču kako mu je Slobodan Milošević poklonio pištolj i dao mu neko priznanje.
To su takve gluposti da nemaju kraja, evo neka pokaže taj pištolj ili makar neku sliku da se vidi da je to dobio od Slobodana.
On je običan policajac koji je bio u stražarskoj kućici predsjednika i nikako nije bio ni blizu prvog prstena obezbjeđenja Slobodana Miloševića.
Nego vratimo se mi na Srebrenicu, evo ja lično tvrdim da je Naser Orić bio organizator napada na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici.
Pogledajte spisak ljudi koji su identifikovani kao učesnici linča na predsjednika Srbije, a sa svima je on na neki način povezan.
Tad je predsjednika spasio MUP RS jer je oko 40 specijalce obukao u civil i rasporedio ih u masu na toj trasi kojom će se kretati Vučić.
Pored toga je sad pokrenuta i akcija protiv mene, a na društvenim mrežama su upućene vrlo ružne prijetnje od njegovih sljedbenika ka meni.
Prijete likvidacijom itd., a ja moram otvoreno da kažem – nikog se ne bojim!
Ja Dragomir Andan imam sad 68 godina, a tokom svoje karijere policajca nikad nisam tražio zaštitu niti ću je ikad tražiti.
Naser Orić je slabić koji je samo jak u grupi nad nejakima, a nikad prema ravnim ili jačim od te njegove grupe zločinaca.
To je jedan obični neosuđeni krvnik koji je ili učestvovao, ili bio nalogodavac ubistava preko 3500 srba u tom kraju.
On je oslobođen u Hagu, pa je oslobođen i u BiH za ubistva nekoliko lica – neću to komentarisati jer svi znaju kakvi su ti sudovi i ko njima upravlja.
Naser Orić treba da shvati da ga čeka novo suđenje za Skelane jer je tamo napravio strašan zločin nad civilima, kazao je Dragomir Andan bivši direktor Policije RS.
Podsjetimo, zločin u Skelanima je strašan i jedan u nizu tog krvnika.
U tim pohodima pripadnici grupe Nasera Orića nisu imali milosti ni nad nedužnom djecom, a jednu trudnicu su iskasapili nožem i ostavili da tako iskrvari.
Za sve ove zločine postoje živi svjedoci čak i sa muslimanske strane koji su bili na licu mjesta i pristali su da svjedoče jer ih grize savjest.
Najmlađe žrtve ovih zločina su djeca koja su tek prohodala, a na desetine je onih koji su bili mlađi od 10 godina.
Na sreću, neka od te izmasakrirane djece i odraslih su preživjeli masakr jer su snage VRS brzo otjerali zločince i žive prebacili u bolnice gdje su im ljekari spasli život.
Oni su danas važni svjedoci kao i pripadnici grupe koja je masakrirala na čelu sa Naserom Orićem.
Za sve ove zločine postoji mnogo dokaza i u vidu fotografija, a radi se i na prikupljanju novih dokaza koji će biti uskoro u tom predmetu.
Neki od svjedoka Naserove grupe su izjavili da za pojedina ubistva postoje i video snimci, a nekoliko snimaka ima gdje Naser Orić lično masakrira civile i ranjene vojnike.

Komadant UN u Sarajevu iznio šokantne detalje

General Luis Mekenzi je bio prvi komandant snaga UN u Sarajevu, a zapisao je skoro svaki detalj ubistava grupe Nasera Orića.
Jula 2005. godine je nekoliko zapisanih dokumenata isplivalo u javnost u kojima između ostalog stoji da su muslimanske snage redovno izlazile iz Srebrenice i palile srpska sela.
U tim pohodima su ubijali civile, a napadi su dostigli vrhunac 1994. godine i nastavili 1995. godine.
Civili su klani noževima i udarani sjekirama, a nekoliko njih je zakovano za drveće dok su pojedini davljeni žicom ispred svojih kuća.
Najčešće su žrtve ubijane hladnim oružjem tj. noževima gdje su im odsjecani udovi i tijela izmasakrirana sa desetinama uboda i rezova na vitalnim organima.
U ovim zločinima su ubijana i mnoga djeca, a nekoliko njih je ubijeno čak pred očima svojih majki!
Uz ove spise je General dostavio i mnoštvo fotografija žrtava koji su bile ubijena na najmonstruozniji način.

Naser Orić: Aleksandar Vučić hoće da me ubije!

Dragomir Andan je policijski inspektor, bivši zamjenik načelnika Uprave za policijsko obrazovanje MUP Republike Srpske i nekadašnji direktor policije RS.




.