Željko Komšić nije Hrvatski izbor!

Željko Komšić proglašen nepoželjnim u 14 općina gdje žive Hrvati

2331

Željko Komšić i njegova stranka Demokratska fronta (DF) nisu dobrodošli u 14 hrvatskih općina BiH.
Jedanaest hrvatskih načelnika i predsjednika vijeća općina u FBiH poručilo je da novoizabrani član Predsjedništva BiH Željko Komšić nije dobrodošao u tim sredinama, što je dosad najmasovnije otkazivanje gostoprimstva tom dužnosniku.
Po tome Željko Komšić nije dobrodošao u općinama Kreševo, Dobretić, Jajce, Vitez, Kiseljak, Busovača, Fojnica, Travnik, Novi Travnik, Posušje, Čapljina, Grude te Uskoplje i Bugojno!
Dajemo javno do znanja kako na prostore Središnje Bosne gdje žive Hrvati Komšić nije dobrodošao, ukoliko on uopće zna gdje žive Hrvati u Središnjoj Bosni jer je potporu dobio u bošnjačkim mjestima po našim općinama“, navodi se u otvorenom pismu.
Hrvatski narod Komšića smatra ‘drugim bošnjačkim članom Predsjedništva BiH’ i apsolutno je nebitan za nas jer on više služi muslimanima, odnosno Bošnjacima.
Mi smo glasali za Dragana Čovića pa sukladno tome Željko Komšić nema što raditi na teritorijama naših županija.

Željko Komšić nije Hrvatski izbor!

Komšić je prljavo i podlo pobijedio u izbornoj trci za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, a protukandidat Dragan Čović za koga smo svi glasali, izgubio.
Hrvatske stranke i više udruga i pojedinaca upozorili su da je Komšić treći put zaredom nametnut mimo volje Hrvata, on je nepravedno glasovima muslimana, odnosno Bošnjaka izabran koji su četiri puta brojniji u Federaciji BiH.
Bošnjaci su ga izabrali, a ne Hrvati i nek zaobiđe naše općine, ne želimo da ga vidimo ovdje.
Prema podacima Središnjeg izbornog povjerenstva u četiri gotovo isključivo hrvatske općine na području Županije zapadnohercegovačke Komšić je dobio oko 280 glasova ili 0,66 posto, a za Čovića je tamo glasalo oko 30.000 Hrvata.
Od legitimnih hrvatskih predstavnika zahtijevamo da ulože maksimalne napore kako bi se ovo pitanje u što skorijem roku riješilo jer apsolutno je neprihvatljivo da se izborna volja hrvatskog naroda pregazi po treći put, pogotovo kada je Ustavni sud nedvosmisleno odredio da je takav čin neustavan i protuzakonit.
Do tad neka slobodno zaobiđe područja gdje žive Hrvati jer je tu Željko Komšić persona non grata.

Izbori u BiH 2018: Najbolje komične izvale kandidata!




.