Boris Ostojić ili Džoni Štulić

Boris Ostojić kao novi Džoni Štulić?

9658

Da li grupa Azra ima šansu da oživi jer je ovaj talenat maestralno izveo numeru “Ako znaš bilo što” legendarne grupe Azra u kojoj je frontmen bio Branimir Johnny Štulić.
Boris Ostojić ima glas veoma sličan Štulićevom što tvrde svi koji poslušaju numere.

Boris Ostojić i snimci

Često se u posljednje vrijeme na internetu otkrivaju nevjerovatni anonimni umjetnici i skriveni talenti.
Međutim, Boris Ostojić je pravo čudo i na prvu djeluje kao profesionalac koji se bavi pjevanjem čitav život.
Ali, to nije tako jer on tvrdi da nikad prije nije pjevao i da ga to nije zanimalo pošto je smatrao da nema dara za pjevanje.
Na njegovo izvođenje legendarne numere “Ako znaš bilo što” grupe Azra i sam Branimir Džoni Štulić bi sigurno bio oduševljen.
Još je veći šok što on svoje numere izvodi u automobilu gdje se jako teško skoncentrisati na muziku, tvrde iskusni muzičari.
To dokazuje neprikosnoven talenat jer u automobilu nemate komotnost, sjedite i sve vam je zbijeno pa tu samokontrola i dinamika igraju presudnu ulogu.
Na stranu svi tehnički problemi jer tu nemate ni dobar mikrofon, nikad ne možete uspostaviti dobar balans i odnos muzika-glas.
Nivelisanje odnosa muzika-glas je naj veći problem za sve vokale jer nemaju dobar monitoring.
U takvom prostoru morate pjesmu iznijeti 300% jer tu nema pomoćnih efekata i drugih tehničkih pomagala, već sve ide na suho.
Ipak, pored svega, on sa svojom harizmom uspijeva da to iznese fenomenalno bez ikakve muke.
Mislim, da kad bih Boris Ostojić stao za pravi mikrofon ispred benda, tek tad bi se čuo taj vrhunski kvalitet kojeg posjeduje, komentarišu iskusni muzičari.

Prvo Miroslav Škoro pa Željko Bebek

On je prvu pozornost skrenuo prije godinu dana kad je kao “izazov” otpjevao numeru povodom pomoći oboljelim od ALS bolesti, naravno u automobilu.
Tad je većina mislila da se radi o nekoj fori jer nisu navikli da on pjeva i zvučalo je previše dobro za totalnog anonimusa.
U to vrijeme su već krenuli komentari da se radi o najbolje izvedenoj verziji pjesme “Ne dirajte mi ravnicu” koju u originalu izvodi Miroslav Škoro.
Drugo pojavljivanje je prije nekih petnaestak dana kada je na fejsbuku objavio test za koronavirus kao šalu za testirati pluća pjesmom.
Tom prilikom je pjevao numeru “Sinoć sam pola kafane popio” koju u originalu izvodi Željko Bebek gdje je pobrao velike pohvale, a onda slijedi grupa Azra.
Sa ovom zadnjom je pokidao, tvrde iskusni muzičari.
Boris Ostojić je dao veliki zadatak izvođenjem “Ako znaš bilo što” grupe Azra.
U nastavku su se nizali komentari gdje su učestvovali i mnogi poznati muzičari i pjevači koji su iskazali svoje divljenje.
Pojedini su napisali da je ovo možda i bolje izvođenje od samog originala kojeg je donio Johnny Štulić.
Poslušajte izvedbu na youtube klikom ovdje pa sami procijenite!

Đorđe David o rijaliti treš zvijezdama

Nakon što se snimak pojavio i na youtube, stupili smo u kontakt sa B. Ostojićem i zamolili ga za kratki komentar, ali u tom trenutku nije imao vremena.
Obećao se javiti u nekoliko naredih dana jer smo izrazili želju da sa njim uradimo intervju, na šta je bez ikakvih primjedbi pristao.

Autor: D. Vasic
Foto: screenshot/svemirac.com
.