Teša Tešanović i Mihajlo Damjanović Balkan Info

Teša Tešanović: vlasnik Balkan info prodaje oružje Ukrajini!

2228

Teša Tešanović: Vlasnik Balkan info je Mihajlo Damjanović, a on i njegov otac Zoran Damjanović preko Montenegro Defence Industry prodaju oružje Ukrajini.

Teša Tešanović i Mihajlo Damjanović osnovali Balkan Info

U emisiji Intervju na Slavija info Teša Tešanović je otkrio šokantne podatke o vlasniku kanala Balkan info.
Teša Tešanović je otkrio ime vlasnika Balkan info, a to je Mihajlo Damjanović rođen 1994. Godine iz Mojkovca.
Mi smo zajedno osnovali kanal Balkan Info 2015. Godine.
Njegov otac Zoran Damjanović se bavi prodajom oružja preko firme Montenegro Defence Industry (skraćeno MDI).
Mihajlo Damjanović je i član upravnog odbora firme Montenegro Defence Industry, a njegov otac Zoran Damjanović je jedan od vlasnika i direktor ujedno.
Teša Tešanović tvrdi da je vlasnik youtube kanala Balkan Info Mihajlo Damjanović direktno odgovoran za naglu cenzuru i prorežimsku politiku.
Moguće da je bio ucenjen od strane BIA za izvozne dozvole za naoružanje u firmi u kojoj je on u upravnom odboru, a njegov otac je jedan od vlasnika.
Možda je kanal Balkan Info i osnovan da bi imao ucenjivački potencijal, a da zauzvrat dobije izvozne dozvole za naoružanje.
Po njemu je Montenegro Defence Industry firma vrlo problematična jer je i izvozila oružje u Ukrajinu.
Kao dokaz je pokazao dokument Ruske Federacije koji je potpisan od strane Mišustina (predsednik vlade Rusije) gde se može videti spisak firmi koje su pod ruskim sankcijama zbog izvoza oružja u Ukrajinu.
Na tom spisku se nalazi i Montenegro Defence Industry d.o.o. iz Podgorice u Crnoj Gori.

Napustio Balkan info

Teša Tešanović je da napustio “Balkan Info”, u čijem je osnivanju učestvovao, a radio kao novinar – voditelj.
Kao razlog je naveo probleme u novinarstvu, kao što su nametnuta cenzura i ne poštovanje osnovnih etičkih principa.
Rešio sam da napustim Balkan Info zbog promene u uređivačkoj politici.
Kao što su gledaoci imali prilike da vide, kada smo krenuli sa youtube kanalom Balkan Info imali smo jednu viziju da napravimo kanal koji će biti poseban svetionik istine u moru tame.
Gde će moći da se čuju određene zabranjene i opipljive teme, gde će gosti koji nemaju mesta na mejnstrim medijima moći da budu ugošćeni kao što su posle nas i paralelno sa nama i mnoge druge youtube produkcije radile.
Problem je nastao nedostatkom uredničke politike i neodgovornog ponašanja.
Ono što ste imali prilike da vidite u poslednje vreme nije onaj kanal “Balkan Info” na koji smo navikli.
Tu se pojavljuju kojekakvi likovi i priče o vanzemaljcima, reptilima, starletama, tj. dovode se svakakve ličnosti u program koji ne bi trebalo da budu tu jer su više za rijaliti, a ne da govore o ozbiljnim geopolitičkim ili dnevnopolitičkim temama.
Zato sam odlučio da ne mogu da budem deo tog cirkusa.
Ja sam sve ove godine verovao da će nešto da bude bolje, da će da se promeni, to sam i sugerisao.
Međutim, njima je novac bitniji od bilo kakve uređivačke politike, novac im je preči i od obraza.
Jedna od kapi koja mi je prelila čašu bila je cenzura gostiju, isečeni su delovi emisije gde gost govori negativno o aktuelnom predsedniku.
Podneću i tužbu ovih dana za autorska prava jer su mi emisije obrisane.
Sumnjam da je Mihajlo Damjanović kao Balkan Info napravio dil sa režimom da se ne pominju određene teme, odnosno da se ne napada Aleksandar Vučić, a iznad svega toga su verovatno pare.
Podsetimo, Teša Tešanović je početkom Decembra 2022′ izašao u javnost sa gore pomenutim informacijama, ali nije odmah otkrio ime vlasnika.
Tek Početkom Januara 2023′ je saznao za dokument i informacije da se otac vlasnika Balkan Info i firma Montenegro Defence Industry našla na spisku firmi koje su pod ruskim sankcijama zbog izvoza oružja u Ukrajinu.

Draža Mihailović izdat od USA i Velike BritanijeDokumenti

Teša Tešanović je na kraju intervjua rekao: Ako mi se nešto desi posle ove emisije, npr. ako me napadnu, pretuku ili ubiju znajte da je za to lično odgovorna firma Montenegro Defence Industry, direktor Zoran Damjanović i njegov sin Mihajlo Damjanović koji je vlasnik Balkan Infa.
.