Muamer Zukorlic i Miroljub Jevtic

Muamer Zukorlic: Miroljub Jevtic je stavio mete na vrat muslimanima

3413

Muamer Zukorlic je gostujuci na Valjevskoj televiziji isprozivao jednog od najboljih i svjetski priznatih poznavaoca islamske religije kojem je ime prof. dr Miroljub Jevtic.

Muamer Zukorlic prozvao profesora

Na Valjevskoj televiziji se program usijao dok je gostovao Muamer Zukorlic, a voditelj se apsolutno nije spremio za teme koje je pokretao.
Sve je izgledalo kao da je samo nabrzaka preletio po internetu i neke zanimljive stvari pribiljezio, a nije se pozabavio detaljima koji su ga kostali bruke.
Vecina gledaoca je na drustvenim mrezema komentarisala kako ga je Muamer Zukorlic bukvalno pojeo za dorucak jer ovaj nije bio spreman.
Razlog je upravo nepoznavanje materije u temama koje je sam pokretao tokom emisije.
U tim vodama je Muamer Zukorlic izuzetno dobro plivao jer ovaj nije imao odgovora nit kontra pod pitanja.
Jasno je ko dan da je Muamer Zukorlic iskoristio njegovu neinformisanost i po pitanju islama mu poturio kao odgovore razne neistine koje je je lijepo umotao u sjajni papir da izgledaju bajno.
U stvarnosti to nije tako i kao po ko zna koji put odgovore je dao podlo iskrivljujuci i islam i svoju ulogu u njemu pa ne cudi sto ga mnogi muslimani ne vole jer izvrce cinjenice i tumaci islam na svoj nacin kako bih ga predstavio na jedan potpuno drugaciji nacit sto je opet strogo zabranjeno po ovoj vjeri.
Kroz razgovor se dotakao mnogih tema, a samo neke od njih su da on ne priznaje sadasnjeg muslimanskog muftiju.
Izjavio je kako je njegova porodica sa etnogenezom od nekih 200 godina na istom mjestu.
Moji su u vrijeme Osmanskog carstva bili age, dakle veleposjednici, imali su svoje feude.
Moj pradjed Abdulah bio je cak i politicki aktivan, a moj djed je izvrsio najznacajniji uticaj na mene.
On je bio jedan od najpoznatijih imama u toj sredini i jedan od najucenijih ljudi.
Muamer Zukorlic je izvalio kako je zena u islamu postigla vrhunac svojih prava jos u 7. vijeku, a zene u Evropi su ta prava imala tek u 20. vijeku.
Kad ga je voditelj upitao da zena mora po islamu biti pokorna muskarcu i ako ne slusa da je ima pravo istuci, Muamer Zukorlic je dao politicki odgovor.
Upravo je ovo jedan klasicni primjer kako je preveslao voditelja, a on glasi:
Ne, Boze sacuvaj.
One su samo duzne da budu pokorne u mjeri da izvrse svoje obaveze po islamskim normama.
Eh, ovaj odgovor je prava riznica njegove originalnosti i kako u emisijama provlaci odgovor pod negativno, a koji je ustvari onakav kako ga je voditelj i postavio.
Vjerovjesnik Muhamed je rekao – Najbolji medjuu vama su oni koji su najbolji prema svojim zenama, a ja sam medju vama najbolji prema svojoj zeni.
To je bonton islama, navodi Muamer Zukorlic i namjerno ne govori da to nije Muhamed na kojeg svi pomisle kad se spomene islam vec jedan obicni ucenjak i vjerovjesnik, a ne prorok Muhamed!
Znaci ako bilo ko nesto kaze to kad zatreba, jasno se moze dati kao odgovor – slagati jer je to po islamu dozvoljeno ako se radi o interesima vjere.
Izgleda je zaboravio na Suru 16, ajet 106 u Kur’an-u koja upravo govori suprotno od onoga sto prica Muamer Zukorlic.
Do duse, nakon sto je voditelj nespretno spomenuo ovaj ajet, onda mu je Muamer Zukorlic odgovorio kako se to odnosi da samo u ratu mozete slagati itd.
No u Kur’an-u se nigdje ne posminje rat vec samo vjeroodstupanje, a to je najvisa ljestivaca rata.
Rat je mala maca za ove stvari i logicno je da borba za islam i propagiranje podrazumijeva i laganje – to je za muslimana vise nego rat!

Miroljub Jevtic isprozivan

Upravo tu dolazi na red prof. dr Miroljub Jevtic kojeg Muamer Zukorlic proziva bez da mu spomene puno ime i prezime.
Ako ga proziva, zasto onda ne izgovori puno Ime i prezime vec govori kako je to intelektualni tezgaros koji kako mu ko plati tako i dozira.
Kada sam ga cuo jednom na Pinku da tako govori, odmah sam ih nazvao i rekao da sljedeci put kad je takva tema pozovu i mene.
Proslo je neko vrijeme, kad pozvali i mene i njega u emisiju, tvrdi Muamer Zukorlic.
Do duse, ja dosao, a on pobjegao.
Dobio kaze stomacne probleme.
Ja ga jos uvijek cekam, i ganjacu ga.
Morat ce da mi se nacrta na nekoj televiziji u emisiji da smo zajedno i da me pogleda u oci.
On je (prim. a Miroljub Jevtic) i mnogo gore stvari od toga rekao.
A jedna medju najopasnijim tezama koju je izgovorio glasi:
Muslimani po islamskom ucenju ne mogu biti lojalni drzavi u kojoj zive.
To je strasno, to je targetiranje.
To je stavljanje meta na vrat muslimanima.
Takvu sofinisticku tezu iznijeti… E zato ga cekam.
Sve ovo je Muamer Zukorlic izgovorio ne spominjuci ime profesora Miroljuba Jevtica, a razloga ima vise, svakako da je jedan od njih sudski postupak koji bi mogao da se pokrene zbog takvih rijeci gdje bi profesor nakon presude imao i dokument potvrde kako Zukorlic obmanjuje i mulja.
Oceujemo odgovor gospodina profesora koji je mnogo obrazovaniji po pitanju islama te ga zamoljavamo da prostudira ovaj clanak i ispravi nas ako negdje grijesimo.
Upravo cemo pozvati i zamoliti za odgovor da nam se javi Miroljub Jevtic kojeg cemo rado objaviti na nasem portalu.
Ujedno napominjemo da niko nije reagovao ni prije oko 2 mjeseca kad je Muamer Zukorlic izvalio kako su da su Srbi izmislili zlocine Osmanlija poput danka u krvi i nabijanja na kolac.
On je tom izjavom sokirao mnoge, a nakon toga se postavlja pitanje koja budala poziva ovog covjeka da prica gluposti u javnosti.
Napominjemo, (devşirme) na turkom ili po domaci “Danak u krvi” je naziv za odvodjenje djece iz hriscanskih porodica koje su vrsili janjicari kao vid redovnog oporezivanja u Osmanlijskom Carstvu.
Procjenuje se po podatcima da je u tom periodu odvedeno izmedju 200 000 do 300 000 djecaka u ime danka u krvi sto bivsi muftija naziva dobrom stvari i kako je to bila velika cast i privilegija koju su svi prizeljkivali.
Zamislite to, vi se radujete da vam neko uzme i odvede dijete koje nikad vise necete vidjeti, a da ne govorimo kako ce ga dresirati u turskoj vojsci te spremiti da ubija za njih.
Po izjavama koje lupeta Muamer Zukorlic sve one lobanje i kosti od kojih su turci gradili zgrade, vjerovatno nisu ljudske vec nekih zivotinja?
Pa kad se malo bolje razmisli, on hriscane i ne razlikuje mnogo drugacije ako daje ovakve izjave, sa sve ciljem da se predstavi kao blag i miroljubiv musliman koji propagira ljubav islama.
Do duse mozda je i “Cele Kula” u Nisu napravljena sa ljubavlju od cvijeca kako bi to samo Muamer Zukorlic mogao umotati u ukrasni celofan.

Ako musliman čestita Božić, učinio je gore od ubistva!

Ne brine nas Muamer Zukorlic vec voditelji koji ga pozivaju, a pojma nemaju o istoriji niti islamu.
Tu ih on nabusi pa kod naroda dobije poene kao miroljubivi Muamer, a ljudi nisu ni svjesni koja je to opasnost i sta cine.
.