Šaćiri se izvinio pred dolazak u Beograd zbog dvoglavog orla a Džaka okrivio Srbe!

3659

Na konferenciji za medije pred start Lige nacija švajcarski reprezentativci Đerdan Šaćiri, Granit Džaka i Stefan Lihštajner uputili su javno izvinjenje zbog isticanja albanskog dvoglavog orla na utakmici sa Srbijom na Mundijalu u Rusiji.
Podsetimo, njih dvojica su rukama napravili ”dvoglavog orla” prilikom proslave gola protiv selekcije Srbije, što je simbol velike Albanije i na taj način pokušali da isprovociraju naše reprezentativce.
Šaćirijevo izvinjenje razbesnelo je Švajcarce.
“Naravno, izvinjavam se svima onima koji su se osetili povređenim dok su gledali utakmicu u planinama”, ironično je rekao Šaćiri.
Švajcarci su ovu izjavu doživeli kao uvredu.
Ugledni švajcarski list Blik osuo je žestoku paljbu po Albancu.
“Granit Džaka, Đerdan Šaćiri i Stefan Lihtštajner su priznali da su pogrešili u slučaju dvoglavog orla i izvinili se. Tačnije Lihštajner i Džaka su uspeli da priznaju grešku, dok je Šaćiri problem podigao na još veći nivo.
Sa potpuno nepotrebnim dodatakom da se izvinjava onima koji su gledali utakmicu u planinama, polio je novi litar benzina, u potpuno glupom maniru. Jeste gospodine Šaćiri, mi smo zemlja planina. Ali, ne, gospodine Šaćiri, nisu svi koji žive u planinama ograničenog uma, zagriženi nacionalisti”, navodi se u komentaru urednika Blika
Zbog ponašanja reprezentativaca Blik je isprozivao i selektora reprezentacije Vladimira Petkovića.
“Selektor Vladimir Petković je ostao nepokolebljivo tvrdoglav. Potvrdio je da će Granit Džaka nositi kapitensku traku kada ne bude igrao Stefan Lihtštajner.
Pokazao je time da ne vidi koliko je duboka kriza identiteta u njegovom timu.
Đerdan Šaćiri sa svoj sadašnjim klubom Liverpulom dolazi 6. novembra na Marakanu kako bi odigrao meč Lige šampiona. Liverpul i Zvezda su u grupi još sa PSŽ-om i Napolijem. Deluje da je žreb u Monako znatno uticao na ovo odluku Šaćirija i da su pritisci od čelnika UEFA bili preveliki. Na kraju je Đerdan morao da popusti i javno se izvini zbog svojih poteza.

 
.