Tramp šalje zeta da posjeti Srbiju

8018

Dva visoka zvaničnika Amerike uskoro će posjetiti Srbiju.
Za 11. septembar je zakazan dolazak uticajnog senatora Rona Džonsona, a u narednih desetak dana u Beograd bi mogao da stigne i savjetnik američkog predsjednika Džared Kušner.
Poziv da posjeti Srbiju uputio mu je šef diplomatije Srbije Ivica Dačić kad su se krajem jula sreli u Vašingtonu.
Kušner je oženjen Trampovom kćerkom Ivankom i njegov je čovjek od velikog povjerenja.
Očekuje se da uskoro stigne i zvanična potvrda njegove posjete Beogradu.
To bi trebalo da bude druga važna posjeta iz Vašingtona u narednom periodu, a u okviru nastojanja Amerike da se ubrza proces riješavanja problema Kosova.

U Srbiju dolazi i jedan od naj uticajnijih ljudi u Vašingtonu, senator Ron Džonson, čija je posjeta već dogovorena za 11. septembar.
Razgovori koje će imati u Beogradu s predsjednikom Aleksandrom Vučićem mogli bi da budu od velikog značaja, jer se Džonson, koji je predsjedavajući Potkomiteta za Evropu pri odboru za spoljne poslove u američkom Senatu, zalaže za najbolje moguće odnose Srbije i SAD.
Ovo će biti druga Džonsonova posjeta Beogradu od početka godine.
U februaru se sreo sa Vučićem, kada je poručio da svaki dogovor o Kosovu mora biti pravedan za sve strane i mora uzeti u obzir budućnost svih.
Džonson je blizak prijatelj i sa Vesom Mičelom, pomoćnikom državnog sekretara SAD, koji je praktično prvi Trampov “operativac” kada je riječ o američkom učešću u “šatl diplomatiji” u vezi s Kosovom.
Očigledno se Srbija probudila iz zimskog sna po pitanju Kosova i odlučno krenula u lobiranje, odnosno političku borbu.
.