Adolf Hitler - Penzije i Mirovine

Adolf Hitler i dalje isplaćuje penzije nacistima!

2635

Njemačka je naslijedila obaveze Trećeg Reich-a i preuzela na sebe isplatu penzija, pozivajući se na dekret koji je potpisao Adolf Hitler 1941. godine.
Šok za domaću javnost je to da u Sloveniji i Hrvatskoj ovu penziju još uvijek prima čak 255 bivših nacista.

Svakako veći broj primaoca ovih penzija su širom svijeta, a zanimljivo je to da ih ima i u samoj Njemačkoj do danas dan.
Ovaj podatak je potresao Belgiju i Englesku kad su četri zastupnika u belgijskom parlamentu zatražila pravosnažni prekid isplate ovih penzija koje je nametnuo Adolf Hitler.
Zastupnici u parlamentu su predočili dokaze da isplate nacističkih penzija postoje, a tačan broj i listu primaoca zna najbolje Njemačka koja ih isplaćuje širom svijeta.
Pravo na njih imaju svi bivši nacisti ili strani kolaboracionisti Hitlerovog režima, ali i prisilno regrutirani vojnici.

Adolf Hitler obavezao Njemačku nacistima

Skandalozno je da i poslije potsdamske konferencije ovaj nacistički dekret ima pravnu osnovu i ostao je na snazi sve do danas.
Njemačka je svjesno naslijedila Hitlerove obaveze i preuzela na sebe isplatu penzija, pozivajući se na dekret koji je potpisao Adolf Hitler 1941. godine.
Danas u mnogim zemljama nacisti i pripadnici SS jedinica Trećeg Reich-a, ili njihove porodice i dalje primaju njemačke nacističke penzije koje se uredno isplaćuju.
Države Evropske unije nemaju obaveze po pitanju međusobnog obavještavanja o prekograničnim isplatama penzija pa se takvo plaćanje vrši bez ikakvog oporezivanja.
Ali ipak bi trebalo da postoji neka kontrola po pitanju upliva novca te se postavlja pitanje zašto države nemaju ovakve podatke ili do sad nikad nisu izvršile provjeru, makar kad su u pitanju nacisti koji su se kod njih skrasili nakon pada Hitlera?
To je jedan od razloga i sumnje zašto ovo pitanje do danas nije pokrenuto dok najmonstruozniji zločinci ili pripadnici bolesne ideje Adolfa Hitlera i dalje uživaju visoke penzije.
Penzije za bivše Hitlerove vojnike kreću se u rasponu od 425 do 1.275 eura u zavisnosti od čina, perioda provedenog, učešća, doprinosa te mnogih drugih faktora kako prenose Njemački i svjetski mediji.
Belgija se prva digla na noge te su političari usvojili prijedlog kojim pozivaju svoju Vladu da ukine taj sistem penzija koje bukvalno sve do sad isplaćuje Adolf Hitler, odnosno nakon njega Njemačka svojim nacistima u našoj državi.
Nezvanični podatci su da sve ukupno ove penzije prima preko 2000 nacista u svijetu, a Njemačka po dosadašnjem zakonu nije dužna otkriti njihova imena niti druge podatke o broju svojih nacističkih penzionera.
Direktor Centra “Simon Wiesenthal”, gospodin Efraim Zuroff je svojom izjavom za Jerusalem Post još više zaprepastio kad je rekao da nije iznenađen ovim otkrićem.
Priča je daleko veća od ovoga što se za sad zna i tu definitivno nije riječ samo o penzijama, polako.
Na ovu izjavu je odmah reagovalo njemačko Ministarstvo rada i socijalne politike koje je dalo krajnje smiješno obrazloženje.
Oni su objavili kako u Belgiji samo 18 osoba prima ovu penziju, ali da niko od njih nije bivši član SS jedinica.
Međutim, četiri zastupnika u belgijskom parlamentu tvrde kako imaju dokumentaciju i dokaze za 27 osoba, a ko zna koliko ih je još u Belgiji za koje mi neznamo.
Nakon toga se odma podigla frka u svijetu pa su isplivali novi podatci da Njemačka isplaćuje penzije naveliko svuda u svijetu.
Agencije navode suprotno izjave njemačkog Ministarstvo rada i socijalne politike i tvrde kako i pripadnici SS jedinica, ali i njihove porodice primaju uredno njemačke penzije koje im je Adolf Hitler dekretom osigurao.
Po njihovim podatcima nacističku penziju prima 573 osobe u Poljskoj, čak 184 osobe u Sloveniji, a u Hrvatskoj 71 osoba.
U Austriji Adolf Hitler i dalje šalje penzije 101 osobi, a u Češkoj na adrese 94 osobe dok ih je u Mađarskoj 48.
U Francuskoj je nacističku penziju primilo 54 osobe, u Velikoj Britaniji 34, a u Africi ih je 13.
SAD ima 250 korisnika ovih penzija, Kanada 121, Australija 44, Brazil 18, a Argentina 8 osoba.
Azija po saznanjima agencija ima oko tridesetak korisnika, od čega ih je 12 na Tajlandu.
Ove penzije se isplaćuju na osnovu regularnog njemačkog zakona iz 1951. godine koji omogućava naknadu penzija njemačkim žrtvama rata.
Pravo na njih imaju i svi bivši nacisti ili strani kolaboracionisti Hitlerovog režima, ali i prisilno regrutirani vojnici Trećeg Reich-a.
Njemačka je bukvalno naslijedila obaveze Trećeg Reich-a i preuzela na sebe isplatu penzija, pozivajući se na dekret koji je potpisao lično Adolf Hitler 1941. godine.

Emir Kusturica snima film o logoru Jasenovac

Po nekim dokumentima koji polagano isplivavaju u javnost, jasno se vidi da je od 2008. godine zakon omogućio svim njemačkim saveznim pokrajinama (koje isplaćuju te penzije) da ih obustave.
Ali, nažalost, zadnji podatci njemačke Vlade za 2017. godinu pokazuju da je ta mogućnost veoma slabo upotrebljavana u praksi..
.