Sahranjeni Šaban Šaulić i Mirsad Kerić

Sahranjeni Šaban Šaulić i Mirsad Kerić

2422

Dani puni bola i tuge su parali srca mnogih fanova dobre muzike, a danas su Sahranjeni Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, do duše u dan razmaka, ali kao da su zajedno otišli.
Bol je neopisiva i ovaj gubitak je potresao svakog zaljubljenika muzike koji je znao da cijeni ono što vrijedi.
Sad bez kompromisa možemo reći da smo ostali bez dva sjajna muzičara, prijatelja, pjevača i mnogo više od toga.

Sahranjeni u dan razlike Šaban Šaulić i Mirsad Kerić

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić sahranjen je na Novom groblju u Beogradu u Aleji zaslužnih građana koji se tu ukopavaju po svojoj zasluzi.
Njega je na vječni počinak ispratila porodica, prijatelji, fanovi, kolege, sportisti, političari kao i nekoliko hiljada ljudi koji su cijenili njegov rad.
Šaban Šaulić je sahranjen uz pjesmu “Ne plači, dušo” koju je posvetio svojoj supruzi Gordani Šaulić.
Ovaj su zadatak da odsviraju na harmonici imali kolege i prijatelji Miša Mijatović, Mirko Kodić, Borko Radivojević i Aleksandar Sofronijević.
Na samom spustu u hladni ponor, kćerka Sanela bacila je bijelu ružu na očev grob, a udovica Goca Šaulić je sva u suzama posljednji put poljubila svog Šabana.
Ona je prišla njegovom hladnom kovčegu i jecajući se oprostila od supruga ljubeći ga.
Sjajni muzičar Mirsad Kerić i kolega Šabana Šaulića kojeg je pratio na nastupima, danas je sahranjen u Ofenbahu uz pjesmu Sinana Sakića, Džeja i Šabana Šaulića kojeg je ispratilo mnogo prijatelja, rodbine, ali i poznatih kolega muzičara.
Tuga je zavladala, a porodica i prijatelji su se se okupili na groblju da ga isprate posljednji put kako i dolikuje.
Neutješna supruga Ružica Kerić sa svojom djecom zbog velikog gubitka još nije ni svjesna šta se desilo, ali ne treba joj zamjeriti jer je skrhana bolom.
U jednom trenutku, poslije pjesme “Da se opet rodim” Sinana Sakića, na groblju su zasvirali i Džejevu pjesmu “Nedelja”, a onda i Šabanovu pjesmu “Odlaziš, odlaziš” uz koju su se mogli čuti samo uzdasi i jecaji najmilijih.
Važno je napomenuti kako su obadvije porodice u najtežim trenutcima poslale jedna drugoj vjenac za sahranu i ispraćaj najmilijih, uz to neutješni zbog velikog gubitka svojih najmilijih.
Podsjetimo, u Nemačkoj i u teškoj saobraćajnoj nesreći nastradao i preminuo je Šaban Šaulić, ali i muzičar Mirsad Kerić koji je od svog posla hranio troje djece i često putovao na nastupe sa pokojnim pjevačem.
Dvojica drugara, suradnika i prijatelja su Sahranjeni sa dan razlike, a tuga je neizmjerna u svakom pogledu!
Supruga pokojnog muzičara Mirsada Kerića se oglasila na društvenim mrežama, neutješna što je izgubila supruga i oca njene djece.
Ona je objavila sliku dvojice pokojnika i napisala: Ova dva kralja nemože niko zaboraviti.
Pogotovo našeg Mirsonija bez kojeg ni kralj glasa nije mogao.
Niti one legendarne najave: “A sad Mirsoni, paliii”, kako ga je kralj Šaban Šaulić uvijek najavljivao na bini.

Šaban Šaulić preminuo u bolnici

I naš portal se pridružuje u saučešću, želimo porodicama Šaulić i Kerić sućut i legendama da počivaju u miru!
.