Sahranjen Keith Flint - The Prodigy

Sahranjen Keith Flint frontmen grupe The Prodigy

7952

Danas je uz veliki broj fanova Sahranjen Keith Flint frontmen grupe The Prodigy, a povorka se kretala ulicama britanskog Essexa.
Keith Flint je 04.03.2019. godine počinio samoubistvo, tj. objesio se u svojoj kući.

Njega je na vječni počinak ispratilo na hiljade obožavatelja koji su došli iz mnogih zemalja.
Mnogo uplakanih fanova je crnu kočiju dočekalo uz cvijeće, a drugi dio njih se od omiljenog pjevača oprostio – onako kako bi on to volio, u veselijem tonu priredivši oproštajni party.
Sve škole su danas u Essex-u raspustile učenike ranije zbog sahrane frontmena grupe The Prodigy.
Od samog jutra je cijeli grad presvučen u obilježja sastava “The Prodigy” i tom prigodom su organizovani brojni programi posvećeni pokojnom muzičaru.

Keith Flint Sahranjen 25 dana nakon samoubistva

Frontmen grupe The Prodigy, popularni Keith Flint je Sahranjen tek nakon 25 dana zbog specifične obdukcije i ozbiljne istrage.
Britanski mediji su objavili da je Keith Flint samo nekoliko sati prije samoubojstva viđen u jednom lokalu na ručku i da je bio odlično raspoložen.
Jedan od gostiju poznatog lokala rekao je: pjevač je bio veoma dobro raspoložen i pričao je o tome kako redovno trči i vježba.
Moj sin je u jednom trenutku bacio viljušku na pod, a onda ju je iznenada Keith Flint podigao i našalio se sa nama.
Smijao se i pričao sa svojim trenerom o vježbanju cijelo vreme i komentarisao kako mu prija sport zbog zdravlja.
Izgledao je baš radosno i ponosno.
Ne mogu da vjerujem da se ubio samo nekoliko sati kasnije, ispričao je očevidac.
Preminuli pjevač je navodno danima prije smrti molio suprugu Mayumi Kai (bivša supruga je Japanski Dj) da mu se vrati.
Par se razveo prošle godine, a on je u posljednje dane čak odgodio i prodaju zajedničkog imanja u Essexu vrijednog oko 2 miliona eura.
Keith Flint je mjesecima živjeo u nadi da će mu se ona vratiti kako bi pokušali ponovno.
Oni su bili u braku 13 godina, a kad ga je ostavila, pao je u ozbiljnu depresiju i osjećao se veoma loše.
Neki kažu da je zbog te njene odluke frontmen grupe The Prodigy bio očajan.
Još uvijek nije poznato zašto su se Keith Flint i Mayumi Kai zapravo posvađali te je situacija dovela do toga da ga ona ostavi.
Izvori bliski paru su za mediji potvrdili da su njih dvoje neko vrijeme imali ozbiljne bračne probleme, ali nitko nije ni naslućivao da bi moglo doći do samoubistva.
Britanski novinari su došli do informacije i saznanja da je Keith Flint prije samoubistva nazvao svoju suprugu Mayumi Kai.
Navodno ju je preklinjao da se vrati, ali ona je to odbila.
Nakon toga se Keith Flint objesio u svom domu u Bruck Hillu, a njegovo beživotno tijelo je u Nedjelju pronašao jedan od njegovih zaposlenih na imanju frontmena grupe The Prodigy.
Da je Keith izvršio samoubistvo znalo se odmah sutradan nakon što se Liam Howlett iz grupe Prodigy oglasio na društvenim mrežama i napisao: Istina je, Keith je sebi oduzeo život!
Kasnije je istraga potvrdila da je Keith Flint preminuo od posljedica vješanja, a potvrdio ju je Chelmsford Coroner’s sud u Velikoj Britaniji.
Sahranjen je uz veliki broj fanova koji su ga ispratili kako dolikuje.
Mnogo uplakanih fanova je crnu kočiju dočekalo uz cvijeće, a drugi dio njih se od omiljenog pjevača oprostio – onako kako bi on to volio: u veselijem tonu priredivši mu oproštajni party.
Od samog jutra je cijeli grad Essex presvučen u obilježja sastava “The Prodigy” i tom prigodom su organizovani brojni programi posvećeni pokojnom muzičaru.
Sahranjen je uz pratnju njegovih roditelja, rodbine, prijatelja i suradnika grupe The Prodigy.

Michael Jackson je bio pedofil – kućna pomoćnica priznala!

Keith Flint je bio poseban svojim izgledom i energijom na svojim nastupima sa grupom The Prodigy.
Dvije čirokane na glavi, najčešće različitih boja, upadljiva šminka i odjeća bili su njegovi zaštitni simboli koji su tek kasnije postali umjereniji.
.