Šaban Šaulić

Šaban Šaulić preminuo u bolnici

2604

Kralj narodne muzike, pjevač Šaban Šaulić je nakon teške saobraćajne nesreće dovežen živ u bolnicu, a doktori su odmah ustanovili da mu je pukla srčana aorta i nekoliko sati su se borili da ga spasu.
Nažalost, njegovo srce nije izdržalo i on je nakon nekoliko sati borbe preminuo u bolnici iako su doktori dali sve od sebe i pokušali ga vratiti u život.
Mnogi mediji su objavili da je pjevač poginuo u saobraćajnoj nesreći, a on je ustvari umro u bolnici jer je u trenutku udesa dobio srčani udar.

Šaban Šaulić preminuo od srčanog udara

Pjevač Šaban Šaulić je u automobilu bio sa svojim muzičarem po imenu Mirsad Kerić koji ih je vozio u trenutku nesreće.
Oni su poslije nastupa u Nemačkoj otišli u hotel, a iz hotela su rano ujutro krenuli na put Diseldorfa gdje je trebalo da se ukrcaju na let za Beograd.
Na mjestu suvozača je sjedio Šaban Šaulić, a na zadnjem sjedištu je sjedio Šabanov kum Slobodan Boban Stojadinović.
Nesreća se dogodila na autoputu u okolini Bilefelda u kojem je Šaban imao nastup.
Preciznije, kako su prenijeli Njemački mediji na auto-putu A2 u pravcu Dortmunda desio se izuzetno težak udes.
Spasilačke ekipe su o nesreći obavještene u 6:50 časova ujutru i odmah su reagovali, ali kralju narodne muzike nije bilo spasa.
Bili su pozitivni i sve je super bilo do kobnog udesa, a u tom trenutku su krenuli na avion kojim su se trebali vratiti za Beograd.
Naišli su na mjesto gdje se morala usporiti brzina zbog radova, a onda su zaustavili vozilo kad se u njih zakucao pijani vozač koji nije imao ni vozačku dozvolu.
Kako se nezvanično saznaje, on je prilikom udesa vozio vozilo marke Mazda sa kojom se zabio u bijeli Seat sa čak 180km/h mada ovaj podatak nije za sad provjeren jer bi sa tom brzinom vjerovatno svi poginuli na licu mjesta.
Od siline udarca Šabanu Šauliću je pukla srčana aorta i u bolnicu je dovežen van svijesti.
Muzičar Mirsad Kerić koji je upravljao automobilom marke Seat je zadobio teške povrede, a od tih povreda bio mu je otekao i mozak pa su doktori odmah rekli da je to veoma rizično stanje od samog prijema u bolnici.
Šabanov kum Slobodan Boban Stojadinović je zadobio povrede vratnog pršljena, karlične kosti, prelom nekoliko rebara, ima i nekoliko polomljenih zuba.
Ono što je najbizarnije, upravo je Njemac koji je izazvao udes prošao sa najlakšim povredama.
Kad se desio udar, Šaban Šaulić je doživio veliki stres u kojem mu je pukla srčana aorta, a u bolnicu je dovežen bez svijesti.
Doktori su odmah ustanovili o čemu se radi i nekoliko sati su se intenzivno borili da ga spasu.
Dali su sve od sebe i pokušali ga vratiti u život, ali nije išlo.
Doktor koj je bio zadužen za Šabana je rekao da on nije imao nikakve šanse da preživi.
Da je na njegovom mjestu bio čak i neko mlađi, neko zdraviji, jači itd. čak ni takve osobe srce nebi izdržalo.

Muzičar Mirsad Kerić živ i u teškom stanju

Šabanov muzičar Mirsad Kerić koji je upravljao automobilom marke Seat je zadobio teške povrede, a od tih povreda bio mu je otekao i mozak pa su doktori odmah rekli da je to veoma rizično stanje.
Skoro čitava dva dana ljekari se bore da ga spasu.
Njemu je pukla vratna kičma, mozak mu je konstantno natečen, nema dovoljno kisika i jako su male šanse da se izvuče, ali doktori ne odustaju.
Strana automobila na kojoj je bio Šaban Šaulić nije bila toliko uništena, ali mu je od jakog udara pukla arterija.
On je i ranije imao jedan problema sa trbušnom aortom kad je završio na hitnoj operaciji i izvukao se za dlaku, a ovaj put mu nije bilo spasa.
Pjevač je tada imao začepljenje trbušne aorte, koje ljekari nazivaju tempirana bomba.
I tada su se doktori bojali da neće preživjeti, ali se Šaban nije dao.
Danas, samo nekoliko sati nakon saobraćajne nesreće Šaban Šaulić je preminuo u bolnici nakon što je dovežen u besvjesnom stanju.
Podsjećamo, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 6 sati i 50 minuta preminuo je pjevač Šaban Šaulić.
Sa njim su u automobilu bili kum Boban Stojadinović i muzičar Mirsad Kerić.

Milorad Dodik: Za mene je Šaban Šaulić Kralj!

Prema posljednjim informacijama Šaban Šaulić će biti najvjerovatnije sahranjen u Aleji zaslužnih građana na novom groblju u Beogradu, a datum i vrijeme sahrane još uvijek nisu najavljeni zbog procedure u Njemačkoj, uviđaja itd.
.