LOPOV: Roman Leljak Napisao knjigu i snimio film “Mit o Jasenovcu”

2892

Hrvatski klub i Drustvo Huda Jama Zagreb organizovali su predstavljanje dokumentatnog filma i knjige “Mit o Jasenovcu” autora Romana Leljaka u kojim navode da dokumenti pokazuju povijesnu prevaru Titove Jugoslavije.
Leljakova knjiga i film u javnosti su okarakterisani kao svojevrsni nastavak vrlo osporavane i sramne knjige „Radni logor Jasenovac” autora Igora Vukica te filma o Jasenovcu Jakova Sedlara.
Novu buru negodovanja podigla je emisija Bujica u kojoj je gostovao autor Roman Leljak i na zaprepastenje gledaoca javno prikazao u trejlerima katastrofalne greske i lazi te jasno pokazao koja mu je namjera bila.

Mit o Jasenovcu Knjiga i Film

Roman Leljak je naveo da je do svih podataka za knjigu i film dosao iz tri izvora, a to su: Dva suradnika iz Beograda sa kojima zajedno odlazi u vojni Arhiv Jugoslavije i muzej genocida, Drzavni arhiv Hrvatske u Zagrebu i druge arhive po Slavonskom Brodu, Osijeku itd.
autor je posebno vaznim istakao arhiv Jevreja i Zidova u Beogradu.
Leljak tvrdi da je podrucije Jasenovca, Stare Gradiske, Dubice i Novske posluzilo NDH kao prijemni centar za razne zbijegove zarobljenika iz svih dijelova NDH te da tu nije bilo ubijanja.
Onda su ih dalje odvodili na Sajmiste, na rad u Njemacku ili neke druge logore kako tvrdi Leljak.
Roman Leljak Najvise aludira na Sajmiste s’ tim da je namjerno ili slucajno zaboravio kazati da je i Sajmiste logor na teritoriji koja je ušla u sastav Nezavisne Drzave Hrvatske koja je taj prostor ustupila i dala saglasnost nacistima da osnuju logor.
U pocetku je logor Sajmiste bio samo za Jevreje iz Srbije (Semlin Judenlager), da bi se kasnije prosirio na zene i djecu, a onda i na druge politicke osudjenike, komuniste, partizane i cetnike.
Za vreme okupacije blizu 8.000 Jevreja i 32.000 Srba je uguseno gasom u dusegupkama (Gaswagen), streljano u Jajincima ili umrlo u samom logoru od iznemoglosti.
Logor je bio aktivan od oktobra 1941. do jula 1944. godine.

Nova knjiga i dokumentarni film NDH

Tokom dokumentarca prikazuju se dokumenti i izvijesca sa Kozare, a namijerno se izostavlja ko su ti zarobljeni kojih je jako mali broj.
Dok na drugu stranu kad je brojka prebjeglih na Ustasku stranu onda komentator u dukumentarcu jasno navodi brojke te da se radi o zenama i djeci koji su prebjegli dobrovoljno u NDH.
Stalno se tokom filma potencira da je jako mali broj zarobljenih koji su upuceni u logore, ali ono sto se da primjetiti na dokumentima tokom samog filma je cinjenica da se jasno vide cifre u istim.
Samo morate biti zustri na dugmetu za pauziranje i jasno cete vidjeti manipulaciju i omalovazavanje zrtava.
Taj gore njihov navedeni “mali broj” prikazuju u jednom danu, jednu skupinu zarobljenih 1200 zena i djece upucenih u logor, a komentator to izbjegava kazati da se radi o zenama i djeci.
Drugog dana 5000 zena i djece koje salju u Staru Gradisku – naravno opet ne izgovara brojku i ko su zarobljene osobe.
Treceg dana 2153, zatim 4346, a ukupni skor sa druge istocne strane kozare je tog dana iznosio 4776 osoba.
Istog dana na drugoj oblasti je upuceno 1363 osobe u logor, a narednog dana 1000 osoba itd. itd.
Nadalje se iz dana u dan agonija nastavlja svakodnevno, a ovo su samo brojke koje su zavedene u prikazanim dokumentima Ustasa sa terena u roku par dana – zamislite koliki je onda broj tokom 1941 – 1945 godina vladavine NDH!
Uopsteno mozete zamisliti koliko je i manipulacije u tim dokumentima i prikrivanje zlocina.
Napominjemo, na obezbjedjenju i cuvanju logora Jasenovac je bilo angazovano samo 1500 naoruzanih Ustasa + svo ostalo ljudstvo te se iz tog da zakljuciti koliko je ta klanica bila bezazlena.
Leljak sramno komentarise i 832 djece sa Kozare koji su bili (navodno) na lijecenju u Zagrebu, a svi do jednog su nekim slucajem umrli i pokopani su na grobnom polju 142.
Voditelj Velimir Bujanec zustro reagira i komentarise kako su onda ta djeca pripisana logoru Jasenovac i zrtvama Ustasa kad su ih vlasti NDH humano zbrinule i lijecile!

Emisija Bujica

Samozvani istrazivac i publicist Roman Leljak se ocigledno vise bavi istrazivanjem poginulih Ustasa i promovisanjem NDH kao humane tvorevine i omalovazavanjem zrtava.
Cak se na samom pocetku emisije i voditelj Velimir Bujanec u emisiji bujica kao deklarisani neonacist odmah ogradio da svi stavovi koji su iznijeti u dokumentarcu nisu i stavovi televizije na kojoj se emitiju ili drugih televizija koje reemituju emisiju.
Tokom emisije Roman Leljak i voditelj Velimir Bujanec jadikuju kako ministarstvo kulture Hrvatske nije za ovaj film dalo ni kune te da se finansira iz privatnih izvora od prodaje uradaka i dobrotvornih priloga.
Voditelj se zaprepastuje te komentarise da je to sramno dok neki rade i stvaraju, drugi kradu.
I na kraju jos jedan apsurd, kao slijedeci uradak Roman Leljak najavljuje novi film pod nazivom “Djeca sa Kozare”.

Ko je Roman Leljak istrazivac i publicist

Slovenski publicist i istrazitelj Udbinih arhiva iz Slovenije i autor niza knjiga kojima se razoblicava djelatnost bivse jugoslavenske sluzbe te promoter NDH i Ustastva.
Godinama je roman Leljak bio na turneji diljem Hrvatske u organizaciji Katolicke crkve gdje je promovisao svoj film i knjigu o Hudoj jami.
U Sloveniji je i osudjen za ostvarenje protupravne koristi od 960 000 € na stetu 448 slovenskih klijenata te 54 000 € na stetu austrijske banke.
Leljak se sluzio podatcima klijenata, krivotvorio njihove potpise i podizao kredite na njihovo ime i tako stvorio protupravnu korist.
Kasnije je opet uslijedio skandal kad je naveo kako je slovenska Udba nekoliko godina prije osamostaljenja Slovenije kupila ubojita sredstva u obliku olovke s kojom potajno moze ubiti ljude.
Naravno uslijedila je tuzba i ponovo je zavrsio sa pravosnaznom presudom u zatvoru kao i prethodni put pa tako potvrdio kako osudjeni prevarant i lazov opet laze.
Neki izvori govore da je Leljak bivsi oficir KOS-a, koji se u demokraciji preobratio u najveceg mrzitelja jugoslavenskih tajnih sluzbi i SFRJ uopceno.

Roman Leljak

Roman Leljak Autor i Publicist

Ko je voditelj Velimir Bujanec

Velimir Bujanec je hrvatski voditelj emisije “Bujica” visok metar i zilet koji iza sebe ima brojne skandale.
On je deklarisani neonacista koji obozava i brani djela ustasa u NDH, pravosnazno je osudjeni diler drogom, takodje pravosnazno je osudjen i za zloupotrebu opojnih droga u seksualne svrhe, ali i gost na predsednickoj inauguraciji Kolinde Grabar Kitarovic.
Iskreno se zalaze za rijesavanje srpskog pitanja po principu: “trecinu iseliti, trecinu lojalnih pokrstiti, a trecinu – poubijati”.
Bujanec je dobio i zahvalnicu od HDZ-a za doprinos pobjedi Kolinde Grabar-Kitarovic.
On ne krije da podrzava ustase, mrzi Srbe i voli neonaciste.
Svojevremeno je izjavio:
Mi smo unuci ustasa!
U mojoj kuci, u svih pedeset godina jugoslavenske diktature, stajala je ponosno slika Ante Pavelica poglavnika Nezavisne Drzave Hrvatske i Oca domovine.

Velimir Bujanec

Velimir Bujanec u mladjim danima

Podsjecamo
Genocid u NDH je bilo sustavno istrebljenje naroda i drustvenih grupa koje je ustaska ideologija proglasila nepozeljnim.
Zrtve genocida u okupiranoj Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, odnosno marionetskoj tvorevini NDH, su bili najvecim dijelom Srbi, a zatim Jevreji i Romi.
Genocid su provodili hrvatski fasisti, ustase, uz pomoc njemackog i talijanskog okupatora.
Tokom 1941 – 1945 u NDH je ubijeno na stotine hiljada ljudi, a najvise Srba, Jevreja i Roma.
.