Srbija migranti sindikat policije

PANIKA: Srbija se obavezala da primi milion migranata!

13213

Sindikat Zaposlenih Policije je objavio saopštenje na svojoj stranici kako Minstarstvo unutrašnjih poslova i Vojska neće moći da zaštite građane Srbije.
Oni obmanjuju javnost i skrivaju sporazum kojim su se obavezali da prime oko milion migranata koje Srbija nemože iskontrolisati!

Srbija prva na udaru, a razlog je Marakeški sporazum

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Vojska nema kapacitet da se odbrani od ovolikog broja migranata koji će nagrnuti na nas.
Sindikat Zaposlenih Policije u srbiji je objavio saopštenje na svojoj stranici, ali ga niko od medija u Srbiji nije ispratio osim portala srpskiglasnik.info.
Prenosimo vam i objavljujemo njihovo saopštenje za javnost medijima i narodu:
Rukovodstvo Sindikata Zaposlenih Policije Srbije obraća se prvo medijima sa nacionalnom frekvencijom, svim ostalim medijima i građanima Republike Srbije.
Poštovana gospodo predstavnici medija,
Zbog ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazi republika Srbija, svi mi kao građani Srbije, zaboravite strah, ljubav prema političarima jer sada ste u pitanju vi i vaše porodice.
Situacija sa migrantstkom krizom postaje sve ozbiljnija, dobro nam je poznato da ste od strane političara dobili zabranu da izveštavate o prijemu migranata.
Dobro nam je poznato da i vi novinari i mediji znate da je Marakeškim sporazumom, vlada Srbije prihvatila i obavezala se da primi oko milion migranata!
Shvatite da sva policija i vojska koliko ima u svom sastavu neće moći da odbrani prvo sebe, a onda i građane Srbije, tj. vas i vaše porodice.
Izveštavanje vas medija o nekakvim bojkotima izbora, protestnim šetnjama po gradovima i litijama, ali i patrolama u vezi migranata neće zaštiti Srbiju ni građanje Srbije.
Rukovodstvo Sindikata Zaposlenih Policije je dobro obavešteno i informisano jer su u našim redovima profesionalci, imajte to na umu.
Ovo je javna objava Sindikata i rukovodstva Sindikata Zaposlenih Policije koja je šokantna dok se vlast uopšte ne oglašava po pitanju ove objave.

Turska igra prljavu igru

Podsećamo, kao osvetu za težak vojni poraz, Turska je odlučila pustiti migrante ka Evropi, a na glavnoj ruti je i Srbija.
Mi ih na njihovom putu ka Evropi više nećemo zadržavati, poručuju iz Turske, a ima ih ukupno oko tri miliona – ako krenu i zone gde su aktivna vojna dejstva.
Podsetimo, Turska se obavezala da čuva migrante i spreči njihov put ka Evropi do daljnjeg.
Za ovaj ugovoru sa EU, Turci su dobili nekoliko stotina miliona evra sa kojim Ankara nije bila zadovoljna pa je zahtevala dodatnih milijardu evra.
Nakon toga je EU razmatrala potražnju Ankare na kojoj je sve stalo.
Prema sporazumu iz 2016. godine između Turske i EU, Ankara se obavezala da će propisno zadržati migrante, dok će Brisel obezbediti sredstva Turskoj.
Krucijelni razlog je taj da je Turska revoltirana na ne-reagovanju NATO alijanse u petak objavila da nije više u stanju da zadrži migrante i u skladu sa rastom tenzija u provinciji Idlib otvorila je svoju granicu sa EU.
Migranti tvrde da su dobili instrukcije od turskih vlasti da krenu ka EU i da je sve pomno smišljeno.
U porukama koje migranti dobijaju na telefonima piše da su sve granice otvorene i da braća krenu slobodno napred.
Nedugo nakon toga, hiljade migranata je pohrlilo ka granici Turske sa Grčkom kao i Bugarskom.
Kako saznajemo iz svetskih medija, EU planira da po kratkom postupku pošalje 700 miliona evra Grčkoj.
Vojska je brzo reagovala, ali je pitanje koliko mogu izdržati pritiske i vandalsko ponašanje razjarenih migranata na prostoru Grčke.
Najnovija vest je da migranti koji pokušavaju da pređu u Grčku iz Turske imaju suzavce koje koristi turska vojska, izjavio je danas portparol grčke vlade Stelios Petsas na konferenciji za novinare.
Ovaj podatak govori da turska vojska i policija pomažu migrantima da se probiju u EU na prljav nacin.
Masovna su okupljanja migranata u centru Istanbula i na drugim mestima, kao i organizovan prevoz do granice od strane turske policije koja im daje instrukcije govori da je sve organizovano i isplanirano.
Situacija nije nimalo naivna jer su migranti sve agresivniji, pale šumu, uništavaju imovinu, bacaju kamenje na vojsku i policiju, pokušavaju da sruše ogradu i napadnu vojsku i pograničnu policiju Grčke.
Od subote se na grčko-turskoj granici dešava pravo opsadno stanje, a svakim satom stiže na stotine novih migranata.
EU već dobro kasni sa odgovorom na novonastalu situaciju, a delom je za to krivac i izbeglički talas koji je 2015. podelio blok EU jer su svi pali na lepe reči Angele Merkel i drugih EU političara koji su se zalagali da prime migrante.
Ako je unija te 2015. godine bila nepripremljena za ono što će se desiti, sadašnji nedostatak zajedničke spoljne politike svodi je na latentnog posmatrača događaja koji nije svestan posledica!

Migranti u Njemačku dolaze samo zbog socijalne pomoći

Naravno, oni se i dalje trude da opravdaju svoje pogrešne poteze od 2015. Godine pa dodatno pogoršavaju stanje i revenje ovog problema koji nadire prema ExYu.
Ovaj problem koji trenutno ima Srbija će se kroz par dana proširiti na Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku koje su još slabije po pitanju vojske i policije.

izvor: srpskiglasnik.info
.