Ispovijest Milić Vukašinović: Droga i alkohol su moja prošlost!

13354

I ja sam šmrkao kokain, pio viski i duvao džointe, sve odjednom, simultano, ali opet je pobijedio razum i ljubav prema muzici!

Maja Avdibegović, ćerka muzičara Milića Vukašinovića pronađena je u beživotnom stanju u njegovom stanu, a on se s tom činjenicom i dalje ne miri.
Nakon što je primio strašnu vijest iz Sarajeva, čuveni “doktor za rokenrol” prvo je pomislio da mu se jedinica predozirala heroinom jer je bila teški ovisnik na liječenju.
Međutim, obdukcioni nalazi utvrdili su da je došlo do gušenja prilikom miješanja jake kafe sa pojačanom dozom lijekova.
Vukašinović je tek nakon Majine sahrane postao svjestan tragedije, zbog koje mu je kako dani odmiču sve teže i teže.
U ispovjesti opisuje s kakvim se sve problemima susretao poslijednjih dvadeset godina zbog kćerke, ali i šta je i sam preživljavao kada se borio s najtežim porocima.

S obzirom na činjenicu da je i sam Milić Vukašinović imao probleme sa konzumiranjem droga, otkriva kako je uspio da se izbori sa svojim porocima i gdje je to Maja omanula.

Počeo sam da pijem i opijam se s 13 godina, kada sam počeo i da sviram bubnjeve, i to ludilo s alkoholom je bio moj zaštitni znak sve do prije nekih deset godina.
Tada sam se liječio i izliječio od periodičnog alkoholizma, jer nisam bio hronični alkoholičar koji mora da pije svaki dan.
Nisam bio fizički vezan za alkohol, već sam volio to ludilo kad krenem da pijem, tu potpunu slobodu razvrata i bluda.
To je kod mene bila stvar odluke, a ne moranja zbog zavisnosti.
Uspio sam da se skinem s kokaina dok sam živio u Londonu od 1971. do 1974. godine i radio dvije godine u “Hard rok kafeu”.
Tu sam šmrkao kokain, pio viski i duvao džointe, sve odjednom, simultano.
Na kraju je ipak pobijedila moja želja da se bavim muzikom, jer sam tada prešao na gitaru i htjeo sam da se vratim u zemlju, da napravim bend i sviram svoj teški rok, a to je podrazumijevalo da se skinem s kokaina, trave i hašiša, a da ostane samo alkohol, i to žestina.
Uspio sam da se riješim droge, napravio sam grupu “Vatreni poljubac”, i što bi rekli Englezi, ostalo je istorija”, rekao je legendarni pjevač.
Spiskao sam sigurno preko milion evra na alkohol, razvrat i blud, propao sam skroz, ali bilo je ludo dok je trajalo i imam čega da se sjećam.
.