Mercedes Maybach Vision Ultimate Luxury

Mercedes Maybach Vision Ultimate Luxury

7081

Mercedes Maybach Vision Ultimate Luxury je luksuzni automobil koji će se ubuduće proizvoditi u Alabami.
Kompanija Mercedes Benz je 1997. godine otvorila tvornicu u Americi zbog proizvodnje legendarnog modela ML, a sad će se tamo proizvoditi i najskuplji automobil ikad proizveden u Americi – Maybach Ultimate Luxury.
Početna cijena ovog modela će se kretati od 200 000€ pa na gore u zavisnosti šta kupac želi.
Mercedes Maybach Vision Ultimate Luxury je osmišljen kao električno vozilo sa četiri kompaktna sinkronovana magnetna motora i potpuno promjenjivim pogonom na sva četiri točka.

Mercedes Maybach najskuplji auto

Važno je napomenuti da će Mercedes Maybach biti najskuplji auto ikad proizveden u Americi kojeg će kompanija Mercedes Benz prodavati kao model Ultimate Luxury.
Početna cijena ovog Ultimate Luxury modela će se kretati od 200 000€ pa na gore u zavisnosti šta kupac želi.
Iako zaista zvuči nevjerojatno, ali taj iznos je dovoljan za titulu najskupljeg automobila proizvedenog na američkom kontinentu.
Trenutno najskuplji auto sa “Made in America” oznakom je Acura NSX, a košta oko 165 000 USD.
Poznato je da su cijene automobila u USA mnogo povoljnije nego u ostatku svijeta, ali to prvenstveno važi za brandove i modele koji se tamo proizvedu.
Ovim potezom je Mercedes Maybach jasno rekao kako je u skladu s načelom stvaranja “najboljeg od najboljih”.
Kompanija se zalaže za vrhunski luksuz dok ujedinjuje savršenstvo Mercedes-Benz sa ekskluzivnošću Maybach-a.
Ultimate Luxury model će biti izrađen na platformi potpuno novog GLS-a, a treba napomenuti kako se radi o beskompromisnom-ultra luksuznom Maybachu i to prvom na osnovi SUV-a.
Odlikuje ga prostranost i udobnost, u kombinaciji sa povišenim položajem sjedenja, elegantnim dizajnom i najfinijim materijalima, osobito u stražnjem dijelu koji obiluje luksuzom na najvišoj razini.
Glatke i ekstravagantne površine bez ikakvih perli ili oštrih rubova stvaraju sliku i sportske elegancije povezane sa luksuzom.
Pored luksuza je Mercedes Maybach posebice obratio pažnju na želju mnogih kupaca koji žele veliku zaštitu i sigurnost pa su dizajeniri imali pune ruke posla kako sve uskladiti, a da model opet zadrži kombinirane linije sporta i luksuza.
Udobnost je na nivou Mercedes Maybach S-Class i sva sjedišta impresioniraju svojim kinematičkim podešavanjem i mogućnostima.
Poznata luksuzna kontrola udobnosti “ENERGIZING” prenesena je iz S-klase.
Programi kao što su masaža, mirisi, svjetlost i muzika su kombinirani jer vozilo reproducira i muziku koja odgovara trenutačnom raspoloženju.
Sve ovo pomaže regeneraciji i poboljšanju koncentracije putnika koji se voze u Mercedes Maybach Ultimate Luxury.
Ovaj kompletan sustav za udobnost i zabavu može se individualno programirati te prilagoditi svakom svjetskom tržištu i kupcima koji znaju cijeniti kvalitet.

Ultimate Luxury električno vozilo

Mercedes Maybach Ultimate Luxury ima električni pogon na sva četiri točka koji se pokreću sinhronizovanim magnetnim motorima.
Snaga motora je 750 PS (konjskih snaga), a najveća brzina je elektronski ograničena na 250km/h koja se može regulirati po želji kupca.
Elektro baterija je ravni pod automobila i ima iskoristiv kapacitet od oko 80 kWh, proizvodeći NEDC raspon od preko 500 kilometara bez ikakvih problema.
Ovaj elektro automobil automobil posjeduje funkciju brzog punjenja zahvaljujući DC punjenju na temelju CCS standarda, tj. sustav omogućuje kapacitet punjenja do čak 350kW.
U stvarnosti, vi za samo pet minuta možete napuniti dovoljno energije da postignete dodatni prelaz od oko 100 kilometara.
Baterija se može puniti standardnim kablom na javnim punjačima, uobičajenom kućnom strujnom utičnicom ili još povoljnije i brže – indukcijom.
Indukciono punjenje je beskontaktni prenos struje elektromagnetnim poljem ispod automobila u bateriju.

U Mercedesu isčekuju da će ovaj model itekako omogućiti popularizaciju obadva brenda, Mercedes i Maybach, a mnogi stručnjaci već predviđaju svijetlu budućnost i slavu kao Mercedesov AMG.
Oni kažu da je svima jasno kako je Mercedesov AMG danas najveći “performance” proizvođač po pitanju sportskih automobila, tako bi Mercedesov Maybach trebao postati najbolji u segmentu luksuza.
Naravno, u Mercedes Benz ističu kako to ne znači da će i A klasa dobiti Maybach izvedbu, već samo oni modeli koji se mogu i trebaju nositi sa tolikim teretom luksuza.
Vrlo dobro znamo šta se kod posebnih kupaca podrazumijeva pod luksuzan automobil i držat ćemo se te visoke linije.

Top Lista: 13 najboljih automobila na svijetu u 2018!

Prve isporuke Mercedes Maybach Ultimate Luxury se mogu očekivati već tokom ove godine, a početna cijena će se kretati od 200 000€ pa na gore u zavisnosti šta kupac želi.
Po svemu sudeći u Mercedes Benz su shvatili kako “prihvatljiva” luksuzna linija ne mora biti ekstremno skupa da bi bila omiljena i kod izrazito bogatih, ali i onih manje bogatih od kojih se i očekuje najveća potražnja.
.