Hrvatski operativci: Srbija na iskušenju po pitanju Kosova

2441

Oko 130 do zuba naoružanih pripadnika albanske specijalne jedinice ROSU  je jučer bespravno zauzelo jezero Gazivode na Kosovu i dio brane te upalo u tamošnji kompleks.
Svi su bili naoružani dugim cijevima, zauzeli su sve pristupne saobraćajnice, sve objekte duž jezera Gazivote, brutalno maltertirali odgovorna lica, priveli i zadržali više osoba, Bez ikakvoga prava.
– Danas je po treći put na apsolutno neprimjeren način ugrožen mir od strane prištinskih vlasti.
Pokušano je da se od Srbije dobije odgovor koji bi mogli zajedno da iskoriste za satanizaciju naše zemlje istakao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kosovo: Aleksandar Vučić

Oni nemaju šta da traže na sjeveru Kosova sa dugim cijevima – istakao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
Naš narod nema na koga da se osloni, osim na sebe i svoju državu!
Reakcija EU je takva da je najradije ne bih komentarisao!
Pozvali su nas da se uzdržimo – od čega da se uzdržimo?

Provokacija Albanaca

Predsjednik Srbije je bio i na stalnoj telefonskoj vezi sa šefom NATO Jensom Stoltenbergom poslije velike sramote NATO i Kfora koji nisu uspjeli da obezbjede sjever Kosmeta i zaštite Srbe na tim prostorima.
Hašim Tači provozao se policijskim čamcem po jezeru kao znak provokacije, ali je odmah pobjegao sa lica mjesta iako su ga čuvali sa dugim cijevima kako se vidi na snimcima.
Hrvatski operativac: Bez ikakve potrebe, duge cijevi nisu znak nikakve dobre namjere i to je veoma jadno.

Hrvatski operativci u Srbiji

Albanci su pogazili tačku 9. Prvog briselskog sporazuma, a Srbi ništa nisu znali, niti su bili obaviješteni.
Prekršili su sporazum o slobodi kretanja, sporazum iz rezolucije 1244, pogažen je vojno-tehnički sporazum, posebno komandanta KFORA jer je njihov zadatak da čuvaju mir i stabilnost.
Srbija je danas reagovala odmjereno, mirno i staloženo po pitanju Kosova, ali je jasno upozorila sve da neće tolerisati nasilje nad Srbima na Kosovu.
Po procjeni Hrvatskih operativaca i stručnjaka, Srbija ima vojnu snagu da pregazi Kosovo i Albaniju u roku 48h.
Vojni eksperti se boje da bi ovaj vid provokacije mogao da ugrozi sve zemlje u regionu i podržavaju staložen potez Srpskog predsjednika, ali i upozoravaju da neka slijedeća provokacija neće proći ovako bezazleno.
Srbija je danas veoma jaka vojna sila koliko god mislili da je slaba, ne treba ih iskušavati jer su vojnu industriju podigli na veoma visok nivo.
.